Everywhere is Somewhere

(C) Ordmose

Det var først da jeg vendte spørgsmålet om, at det gav mening, indtil da havde jeg i årevis tumlet med meningen, formålet og ønskerne. Det er blot lettere for os ubeslutsomme at finde vejen frem, når vi ved, hvad vi absolut ikke vil. Hvor nogle utvivlsomt fungerer bedst med klare mål, store drømme eller specifikke planer så er jeg værdibaseret i min levemåde, konceptuel i min tilgang og mere fokuseret på nuet end den ukendte fremtid. Hvilket utvivlsomt er en livsfilosofi enhver hjemløs kan genkende, men jeg har dog andre forventninger til min levestandard.

(C) Ordmose

Det er let at miste fodfæstet i strømmen af standardiserede løsninger og forudbestemte løbebaner, men hvis du ikke lever livet på din egne præmisser, så lever du slet ikke dit liv. Det kan være svært at acceptere de drømme du indfrier, de mål du jager, de goder du higer efter, alle er ting du har arvet fra andre mennesker. Tankegange, handlemåder og værdsætning indkodet i dig fra barnsben. Noget direkte fra den nære kreds omkring dig, andet indirekte fra institutionerne du voksede op i, mens resten stammer fra en bunke tilfældigheder. Vi formes selvfølgelig af den tid, det samfund, den familie vi fødes ind i og selvom nogle gør alt for at flygte fra tid og sted, kan det aldrig lade sig gøre.

"I won't be seeing you again unless you visit me in a dream
If I ever reach the other shore I will curse the one who took you from me
I am the ignorant one I will never know How they took you down
And how they robbed your soul"
Af T. Easton

 Mit råd er derfor du bør acceptere rammerne for din verden, vilkårene for din tid og find så det der gør dig lykkelig.  Det kan virke som en uoverskuelig opgave hvis du ikke helt har styr på dig selv, værdierne eller prioritering af samme, du kan derfor starte bagfra, som jeg selv gjorde det. Du kan også arbejde med prioritering og derved opdage hvad der er vigtigt for dig. F.eks. kan enhver gennemskue det er umuligt at læse alle bøger i verden, samme gør sig gældende med alle danske titler, man må endda opgive med alle bøger der udkommer hvert år på dansk, opgiver du så at læse, læser du blot alt du kan, eller læser du kun specifikke udgivelser? Jeg selv valgte forskellige tilgange indtil jeg opdagede følgende 1) Fantastiske bøger ændrer min måde at forstå verden på 2) Men det er vigtigere for mig at læse bøger end at udvælge titler 3) Dårlige bøger bliver ikke bedre af du færdiglæser dem. I dag læser jeg altid flere bøger ad gangen, afslutter de der tiltaler mig og beholder kun de bøger der gør en forskel. Som oftest er mine reoler fyldt med ulæste titler, mens de læste titler gives videre til andre mennesker.

(C) Ordmose

Vi har kun så og så lang tid på planeten. Det er din tid, din rejse, dit liv. Hvad vil du gerne? Jeg selv holder af vinden i trætoppe, bjerge i horisonten, solnedgange og høre havet slå ind mod kysten. Jeg elsker duften af friskkværnet kaffe, følelsen i munden når sort te har den perfekte temperatur og nyder stilheden på halvtomme kunstmuseer. Finder det opløftende at rode rundt i kasser proppet med gamle ting, vader gerne ned ad ukendte små gader og nyder enhver intim koncert. Hver eneste sted rummer kimen til noget stort, hver eneste flække er eksotiske for alle andre end de lokale, vi er alle nogens børn, men hvad er du ellers?

Populære opslag