Det er liv der tæller, og ikke tanken!

 

Det tager altid tid at finde ens egen stemme, rytme og mål, især hvis du omgivet af overfladiske mennesker, hvis floskelfyldte munde larmer mere end tomme tønder. De kan være svære at undgå, især hvis du er en del af skolesystemet, kontorlandskabet eller har hang til organiseret fritidsinteresser. Heldigvis er verden fyldt med andre søgende sjæle, der deler dine usagte drømme, kerneværdier og verdensopfattelse. Nogle er for længst døde og lever nu kun som skrift, malerier, film og minder, men langt de fleste lever og ånder et sted derude. Du skal blot række ud og samle deres flaskeposter op. 

(C) Ordmose

Som ung opstår fællesskaber ofte ud fra positioneringer, trods og oprør mod det etablerede. Når først vreden er fordampet og frygten for det konforme er tæmmet, er det muligt at flette verdener med andre der tænker breder og dybere. For uanset om du elsker musselmalet porcelæn, drømmer om møde hovedpersonen fra en roman, samler på forsteninger eller bare gerne vil nyde vesterhavsstilheden i tosomhed, så findes dine sjælefrænder derude. Nogle finder du først når du behøver det, andre opdager du når dit perspektiv ændrer sig, og langt de fleste af os venter blot på du tør være dig selv. For liv er det vi deler, liv er det vi lever og tiden er det der holder styr på rammerne. Så find din kerne, dine værdier, dine drømme og giv slip på alt det andet – inden det er for sent.(C) Ordmose

Hvis dine rammer er falske, værdier påtaget og målsætninger er arvet fra andre, så kan det kun ende ulykkeligt. Tiden du spilder får du ikke igen, men det er først tragisk hvis du aldrig vrider dig fri fra disse masker. Ingen andre har ansvaret for din lykke end du selv, ingen kan kæmpe kampene for dig, men vi kan alle føre dig til erkendelser du har undgået og pointer du har misset. Når først du er fri fra dine selvvalgte og snærende lænker, vil du opdage verden kan formes, skabes og opfattes som præcis du ønsker det. Den der har alt han ønsker sig og nyder hver eneste dag, har efter min mening styr på livet. Det er sådan jeg selv forsøger at leve, og sådan det føles på de gode dage. Selvfølgelig kan hverdagens grumme virkelighed ødelægge humøret, spænde ben og skubbe til det selvvalgte eksil fra dumhed. Men som oftest surfer jeg gennem ligegyldighederne og sikrer mig balance haves, nydelse opnås og viden indtages.

(C) Ordmose

Populære opslag